HTML

Kulturális iparágak működése

Friss topikok

  • Kiss.Dorka: Szia! A bookline-on meg tudod rendelni: bookline.hu/product/home.action?id=2835998&type=200&a... (2013.12.04. 21:36) Piros ruhás, puttonyos Tolkien
  • Kiss.Dorka: Igen, valamikor szeptemberben regisztráltam, de nem vagyok olyan pedáns, hogy mindent, amit olvaso... (2011.12.12. 17:17) Kukkantsunk bele Cathy könyvébe!
  • tamas.a: Metal és Gyűrűk Ura kapcsolat köztudottan jelentős, főleg a black metal vonalon nagyon szoros :) ... (2011.12.12. 16:17) Gyűrűk Ura és a metál
  • Henrik10: Egyetértek! Mivel egy csomó folytatás jön ki a játékokból, szerintem egy felhasználó számára egy ú... (2011.12.08. 22:07) The Lord of the Rings: War in the North
  • Noja09: @Kiss.Dorka: Bizony, úgyhogy ha nagyon tetszik, akár te is élhetsz úgy, mint egy hobbit :) (2011.12.06. 15:44) Valóra vált képzelt világ

Címkék

3d (10) 3d fényképezőgép (1) 3d szemüveg (3) adaptáció (6) adat (1) adatvédelem (2) animáció (1) apple (1) árverés (1) aukció (1) brand (8) budapest (2) bulvár (4) cipő (1) csúcstechnológia (12) deviantart.com (1) digitális (1) digitális eljárások (12) digitális fényképezés (15) digitalizáció (4) disney (5) dokumentum digitalizálás (1) duckipedia (1) egér scanner (1) eljárások (1) e book (2) facebook (1) fejlesztés (6) fénykép (34) festmény (4) film (7) fix fókusz (1) fogyasztás (5) fogyasztói (2) fogyasztói társadalom (2) földközi tenger (1) fotó (1) fotópályázat (1) fotózás (35) fotózási technológia (15) google (4) hajlítható (1) hálózatosodás (1) hirdetés (1) hőkép (1) horizontális integráció (1) időutazás (3) internet (5) játék (1) kalózkodás (3) kép (4) képregény (1) képszerkesztő (1) kijelző (1) kína (1) kommunikáció (3) kontaktlencse (1) kontaktlencsébe épített kijelző (1) könyv (15) könyvtár (2) környezet (3) kortárs (3) légifelvételek (2) lézer (1) magazin (1) makro fotók (1) manipuláció (3) márka (4) márkázás (1) marketing (2) médiaimperializmus (3) médiakonvergencia (4) mobil (3) mobiltelefon (1) mozgókép (7) objektív (1) pályázat (3) palyazatok.org (1) papírkép (5) plazma (1) polaroid (1) prezi vazlat ref (1) program (1) public watchdog (1) rajz (2) rajzfilm (3) rasszizmus (1) reklám (10) relikvia (1) röntgen (3) show (1) showbusiness (1) street view (3) számítástechnika (3) szerzői jog (2) sztárok (4) sztereokép (1) társadalom (4) telefon (1) televízió (5) tóth géza (1) tuneglue (1) újságírás (3) új média piac (1) usa (1) vak fotós (1) videó (1) világháló (1) walt (1) wikipedia (1) youtube (6) zene (21) zeneipar (10) zoetrop (1) Címkefelhő

2011.10.26. 19:48 d_kryszta

programajánló

Címkék: mobil internet mozgókép csúcstechnológia

Az iGenius: hogyan változtatta meg Steve Jobs a világot? című dokumentumfilmet a Peacock Productions (NBC) készítette a Discovery Channel számára. A film az október 16-i, amerikai világpremier után itthon november elsején, kedden, pontban délben tűzi műsorra a Discovery Channel.

A teljes cikket itt olvashatjátok:

http://hvg.hu/Tudomany/20111024_steve_jobs_film_magyarul#utm_source=hvg_weekly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_10_26&utm_content=normal

A videó megtekinthető:

http://hvg.hu/video/20111024_Mythbusters_mona_lisa

Jamie Hyneman és Adam Savage, a Mythbusters (Állítólag…) két műsorvezetője vállalta a Steve Jobs- dokumentumfilm házigazdájának szerepét. A két speciáliseffekt-szakértő soha nem találkozott az Apple-vezérrel és semmiféle személyes kapcsolatuk nem is volt, de használnak Apple-termékeket és Jobs is tudott róluk – a Mona Lisa paintball gigjük, amikor is a CPU és a GPU közötti különbséget demonstrálták, a műsorvezetőkhöz visszajutó hírek szerint legalábbis tetszett neki. Többek között ez derült ki azon a konferenciabeszélgetésen, melyet a Discovery Channel szervezett néhány újságírónak, és amin a hvg.hu-t is részt vett.

Bár Adam szerint nem helytálló Edisonhoz hasonlítani Steve Jobst, ahogy a Jobs-életrajzot is jegyző Walter Isaccson teszi, de Jamie Hyneman és Adam Savage is elismeri Steve Jobs munkásságát. Az innováció, inspiráció és képzelőerő jut róla eszükbe – a két műsorvezető reklámértéke pedig nyilván segít még több ember figyelmét ráirányítani az október ötödikén elhunyt Apple-társalapító-vezérigazgatóról szóló filmre.

Jobs segítette elő, hogy tömegekhez jutott el a személyi számítógép, aminek nyomán olyan újítások születtek, amelyek teljesen megváltoztatták az életünket. Hat iparágat forradalmasított, hatása a modern életstílusra, az informatikára és a gazdaságra felülmúlhatatlan.

Adam és Jamie – szokásával ellentétben – semmiféle mítoszt nem fog leleplezni a filmben és eszük ágában sincs robbanóanyagokat használni, nem a Mythbustersből ismert arcukat mutatják meg a  dokumentumfilmben. De akik egy órába sűrítve szeretnének mindent megtudni a nemrég elhunyt Apple-vezérről, azoknak érdemes lehet megnézni az alkotást. A sztárok háttérmunkatársai egy sor interjút készítettek, Jobs közeli munkatársai, barátai, vesznek búcsút és tisztelegnek a géniusz emléke előtt. Szót ejtenek az Apple-vezér betegségéről is – bár arról, hogy Jobs szerintük is rosszul döntött-e e kezeléséről, a két műsorvezető a politikai korrektség jegyében mondott semmit.

Megszólal a filmben többek között Michio Kaku elméleti fizikus, aki a Discovery Science Sci-Fi tudmány című műsorát vezeti. Megosztják gondolataikat a nézőkkel ismert informatikai szakemberek és Steve Jobs közeli barátai is, például Daniel Kottke, aki indiai útjára kísérte, valamint John Draper mérnök, aki elindította őt pályáján. Neves újságírók róják le tiszteletüket Jobs előtt olyan vezető médiumoktól, mint a New York Times, a Fortune vagy a Billboard. Az énekes Stevie Wonder és Pete Wentz arról emlékezik, milyen hatással voltak karrierjükre az Apple vezérének innovációi.

„Mindenki ismeri a járt utat a járatlanért el ne hagyd kifejezést, ésszerű követni a jól bevált utat. Ebből viszont az következik, hogy ésszerűtlen emberek hoznak változást, ők viszik előre a világot. Steve Jobs ilyen értelemben ésszerűtlen ember volt. Nem elégedett meg azzal, hogy azt kínálja nekünk, amire szükségünk van, hanem újraértelmezte a digitális térhez fűződő gondolatainkat és elvárásainkat a hatékonyságról, kreativitásról, zenéről, kommunikációról, média- vagy művészetfogyasztásról. Közvetve és közvetlenül is hatással volt mindannyiunk életére” – nyilatkozta a műsor kapcsán Adam Savage.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kultip.blog.hu/api/trackback/id/tr163332116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MerczMelinda 2011.11.04. 15:37:48

Kedves Kriszta!

Nagyon tetszett az általad ajánlott dokumentumfilm! Érdekes volt és egyben tanulságos is! Remélem minél többen megnézik! Köszi, hogy közzétetted!
süti beállítások módosítása